Oriflame Online Brochure

 

VOORWAARDEN KLANTEN

 

 1. Algemene voorwaarden

1.1 Oriflame Online Brochure (hierna: de "Online Brochure ') is een applicatie waarmee klanten Oriflame producten op het internet kunnen kopen.

 

1.2 De Online Brochure is eigendom van Oriflame Kosmetiek BV, Utopialaan 52, 5232 CE 's-Hertogenbosch, telefoon 088-1300100, e-mail info@oriflame.nl, hierna te noemen "Oriflame".

1.3 In deze voorwaarden wordt verstaan ​​onder:

Oriflame Beautyklant betekent in dit document alle Oriflame verkopers ongeacht titel of

niveau (dus inclusief Managers, Districtmanagers, Regiomanagers en hoger).

 

Klant: De persoon die de bestelling plaatst in de Online Brochure,  voor privégebruik.

Persoonlijke levering: Leveringsmethode waarbij de Beautyklant producten levert aan de klant. In onderling overleg met de klant.

Oriflame Online Brochure: Applicatie, dat is een elektronische versie van Oriflame de brochure. De applicatie bevat de huidige aanbiedingen en prijzen, en is te zien in een specifieke webpagina of sociale media versie.

Oriflame producten: Alle producten in de Oriflame brochure, voornamelijk cosmetica, accessoires en voedingssupplementen.

Sales gebied: gebied dat binnen de Nederlandse grens valt.

 

1.5 Oriflame Cosmetics  is een handelsmerk. Een merk kan niet worden gekopieerd of gebruikt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Oriflame. Andere handelsmerken die op deze website zijn Oriflame Cosmetics SA of van andere eigenaren van het pand, en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

 

 2. Persoonlijke informatie

 

2.1 Als klant, word je gevraagd om persoonlijke informatie, voor- en achternaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, etc. te bieden (hierna "Persoonlijke gegevens") dat de verwerking van je bestelling mogelijk maakt.

 

2.2 De persoonlijke gegevens worden door Oriflame gehanteerd en beheerd.

 

2.3 Door het invullen van de persoonsgegevens in combinatie met een bestelling, geeft de klant toestemming aan Oriflame en/of zijn gemachtigde hun persoonlijke gegevens te delen, evenals de behandeling van de bestelling door te voren, gevolgd door een levering. Om de overdracht van de werking van Online Brochure te verbeteren verzamelen we de  statistische gegevens en de resultaten. Goedkeuring is nodig om de bestelling van een klant te leveren.

 

2.4 Bescherming  van de klantgegevens. Oriflame zal de nodige veiligheidsmaatregelen nemen tegen onbevoegde toegang tot persoonsgegevens en persoonlijke gegevens te beschermen tegen onbevoegde wijziging en verwijdering te voorkomen. Oriflame biedt toegang tot je  persoonlijke gegevens alleen aan werknemers die persoonlijke informatie nodig hebben diensten te kunnen  ontwikkelen of verbeteren, evenals de vertegenwoordigers die de Online Brochure, en slechts voor zover dat nodig is.

2.5 Iedere klant heeft het recht om hun persoonsgegevens te zien, te wijzigen of te verwijderen door een email te sturen naar de klantenservice:  info@oriflame.nl.

 

2.6 Oriflame kan derde partijen erbij betrekken in verband met de uitvoering van de klant-abonnementsdiensten. Deze diensten omvatten opdrachten voor de levering, de naam en het adres van back-up en e-mail diensten. Bij deze vorm van dienstverlening wordt alleen de informatie die nodig is voor het uitvoeren van hun diensten geleverd. Oriflame werkt met nauw samen met dienstverleners op een zodanige wijze dat je privacy wordt gerespecteerd en bewaard.

2.7 De Beautyklant is gemachtigd om persoonsgegevens te verwerken voor het verwerken van de bestelling van de klant. De Beautyklant is verplicht om de persoonsgegevens te beschermen in dezelfde mate als Oriflame en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen om ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens of persoonlijke gegevens te beschermen tegen onbevoegde wijziging of verwijdering. Spamming (het versturen van ongeautoriseerde berichten) is ten strengste verboden. We moedigen klanten aan om schendingen van de voorwaarden van Oriflame melden.

 

2.8 Door aanvaarding van het contract met de Beautyklant gaat de klant akkoord met het ontvangen van toekomstige Oriflame waarschuwingen, e-mails, berichten over de afhandeling van deze dienst en ontvangt daarmee berichten met betrekking tot de verwerking van de bestelling, en/of andere informatie met betrekking tot Oriflame producten;

Oriflame marketing contact en/of vertegenwoordiger.

De klant heeft op elk gewenst moment het recht om de marketing boodschappen die naar hem worden gestuurd te verbieden. Het verbod kan via e-mail aan Oriflame en/of de Beautyklant worden verstuurd naar het adres vermeld in een marketinge-mail.

 

 3. Auteursrecht

3.1 Alle materialen, zoals software of digitale code, programmacode, tekst, illustraties, foto's, foto's of bewegende beelden, merken, handelsnamen, evenals video en audio materiaal (gezamenlijk "Materialen"), die wordt beschreven in de Oriflame Brochure zijn in Oriflame Cosmetics SA’s handen.

 

3.2 De Online Brochure en de materialen reproductie, het  kopiëren en/of verkopen  is niet toegestaan.

 

3.3 Deze service mag niet storen.

 4. Links en verantwoordelijkheid

4.1 Oriflame is niet verantwoordelijk voor de vertegenwoordigers van derden of de internet-gebruikers van het verstrekken van inhoud, informatie, materialen, externe links of data feeds (hierna te noemen "Inhoud"). Al deze inhoud wordt gepubliceerd via de vertegenwoordiger, de verantwoordelijkheid van een derde partij of internet gebruiker.

4.2 Oriflame is niet aansprakelijk in gevallen waarin de inhoud, het gebruik of het verantwoordelijkheid over  de oorzaak of naar verluidt veroorzaakt letsel, verlies of financiële verliezen.

 

 5. Inkoop Beleid

5.1 De klant kan een bestelling met Oriflame producten  via de Online Brochure plaatsen bij de Beautyklant.

 

5.2 Bestellingen kunnen 24 uur per dag worden gedaan. Online Brochure kan echter, om technische redenen, soms worden uitgeschakeld. Een klant kan aan dit soort incidenten geen enkele rechten ontlenen in het leveren van producten.

 

5.3 De Beautyklant heeft het recht om het gebruik van de Online brochure te stoppen zonder reden of voorafgaande kennisgeving.

 

5.4 De klant moet bij een bestelling bezorg- en contactgegevens achter.

 

5.5 De ​​transactie wordt voltooid wanneer:

 

5.5.1 De klant de inschrijving van de Online Brochure heeft afgerond.

 

5.5.2 De bestelling wordt bevestigd per sms of e-mail.

 

5.5.3 De Beautyklant de bestelling heeft besproken met de klant.

 

5.7 De Beautyklant bevestigt zo snel mogelijk de bestelling aan de klant per e-mail.

5.8 De beschikbaarheid van producten is afhankelijk van het aantal producten op voorraad. Indien het product niet beschikbaar is, zal er met de klant contact opgenomen worden voordat de bestelling is voltooid, met als gevolg dat de klant kan veranderen of de bestelling kan annuleren.

 

 6. Producten

De Online Brochure aanbiedingen zijn dezelfde als de aanbiedingen en acties die van kracht zijn in de Oriflame brochure.

 

 7. Tarieven

7.1 De prijzen vermeld in de Online Brochure bij de Oriflame producten komen overeenkomen met de prijzen uit de Oriflame brochure. Alle prijzen zijn uitgedrukt in euro en zijn inclusief BTW.

 

7.2 De prijzen van de producten kunnen in de loop van de tijd aangepast worden, maar nooit tijdens een lopende brochure.

 

7.3 De aankoopprijs is de prijs die is aangegeven op de Online brochure op het moment van bestellen. De prijs is vast.

 

7.4 Verzenden en verpakkingskosten zijn afhankelijk van de leveringsmethode.

 

 8. Betaling

Contante betaling is mogelijk. De klant betaalt Beautyklant in persoon uiterlijk op het moment van de bestelling levering. Dit kan alleen in samenspraak met de Beautyklant, voor het definitief te plaatsen van de bestelling door de Beautyklant.

 

 9. Levering

9.1 De bestelde producten kunnen alleen worden geleverd in het verkoopgebied (punt 1.3).

 

9.3 De Beautyklant kan de persoonlijke levering beperken door geografisch dit aan te geven.

 

9.4 De Beautyklant informeert de geschatte tijd van levering. Oriflame of zijn gemachtigde zijn niet verantwoordelijk voor vertragingen in de levering buiten hun controle.

 

 10. Retourneren / bedrijfsvoertuig / Warranty

 

10.1 Oriflame biedt een 100% tevredenheidsgarantie: http://nl.oriflame.com/customer-service

10.2 Alle Oriflame producten hebben een volledige 30-daagse terugkeer- en uitwisseling beleid: http://nl.oriflame.com/customer-service.

 

10.3 Oriflame biedt een unieke tevredenheidsgarantie op Oriflame producten.

 

10.4 Tevredenheidsgarantie geldt voor alle beschikbare Oriflame producten.

 

10.5 Indien de klant niet tevreden is met een product, kan de Beautyklant het product te terugnemen binnen 30 dagen na de levering van het product.

 

10.6 De klant moet de inhoud van de levering controleren om zeker te zijn het leveren van beschadigde producten uitgesloten is.

10.7 Klachten met betrekking tot de producten kunnen alleen worden ingediend binnen de aangegeven tijdsperiode van punt 10.5  en wordt behandeld door Oriflame in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving periode.

 11. Wijzigingen in de contractuele bepalingen en voorwaarden

11.1 Oriflame behoudt zich het recht voor deze voorwaarden op elk moment wijzigen.

11.2 De voorwaarden zullen worden gepubliceerd bij de aanmelding van de Online Brochure en zij zullen bij de lancering van kracht zijn.